Corpus VR

Corpus VR voor hoofd, nek en schouderklachten

Bij onze praktijk kun je terecht voor een Virtual Reality (VR) behandeling voor hoofd, nek en schouderklachten. Wij gebruiken hiervoor Corpus VR als aanvulling op de normale behandeling.
De Corpus VR methode wordt gebruikt voor fysieke revalidatie, pijnverlichting en ontspanning.

Ons doel met Corpus VR is om jou, zowel lichamelijk als mentaal op een leuke manier, weer in beweging te krijgen. Weg met de saaie oefeningen! Dit kunnen wij leuker!

Wat is Corpus VR?

Corpus VR biedt op een leuke en unieke manier oefeningen via een virtuele omgeving, die aangepast zijn op bestaande oefeningen en op jouw mogelijkheden. Een combinatie van lol, spel en therapie.

We begeleiden jou in een virtuele omgeving en volgen dit via een tablet. Met Corpus VR zorgen wij ervoor dat de focus ergens anders neergelegd wordt, zodat je aandacht niet meer op de klacht zit. Dit helpt voor pijndemping en het verminderen van bewegingsangst.

De verschillende VR games zullen je meer motivatie geven en uitdagen om in beweging te komen.

Welke klachten behandelen we met Corpus VR?

Trauma gerelateerde klachten (whiplash)

 

  • Bewegingsangst
  • Aspecifieke (chronische) nekklachten
  • Artrose
  • CANS klachten
  • SOLK klachten
  • JPS /cMCI motor control impairment
 

Hoe werkt het?

Je zet de (mobiele) VR headset op en komt in een VR game terecht. Via een tablet kan jouw therapeut alles zien, jouw oefeningen selecteren en instellen. Door de games wordt je aangezet tot bewegen. Corpus VR vraagt tussentijds naar je pijnscores, zodat we dit kunnen monitoren en kunnen we op deze manier de voortgang bijhouden. 

Corpus VR is er ook voor in huis. Je download hiervoor de Corpus VR Personal App, zodat je na je consult verder aan de slag kan.Of je nou thuis bent of op werk, op een plezierige en motiverende manier kun je nu je oefeningen doen en afgeleid worden van de pijn. Allemaal in je eigen tempo!

Je hebt hiervoor wel nodig: een smartphone en een smartphone VR-bril.

Kan ik gebruik maken van Corpus VR?

Tijdens het eerste consult zullen we bepalen of Corpus VR onderdeel kan uitmaken van jouw behandelplan en dit zal voldoen aan jouw behoeften.

 

Mocht je hier vragen over hebben?

 

Neem dan contact met ons op!

 

  
 

Afspraak maken voor Corpus VR?

U kunt een afspraak maken door onderstaand inschrijfformulier of door te bellen met telefoonnummer
020 - 408 38 38 of 036 - 844 06 57

Inschrijfformulier

Gegevens worden verwerkt volgens onze privacyverklaring