Hielpijncentrum

Hielpijncentrum

U heeft last van pijn in uw hiel. Waarschijnlijk heeft u dit in eerste instantie genegeerd en bent u, na het aanhouden van de klachten, gaan zoeken op het internet. In veel gevallen komt u uit bij steunzolen of het oprekken van de achillespees en de peesplaat onder de voet (de fascia plantaris). Bij de meeste mensen helpt een dergelijke behandeling of gaan de klachten vanzelf over. Maar soms is er meer nodig om de klachten aan te pakken!

Het doel van het Hielpijncentrum is om een efficiënte en effectieve behandeling van recente of langdurige hielklachten te geven. Hierbij werken de hielpijnexperts samen, dit kan de sportarts, podoloog en/of fysiotherapeut zijn. Door deze samenwerking kunnen wij een optimale behandeling bieden! U kunt zonder verwijzing van de huisarts direct terecht bij de Podozorg vestiging in Amsterdam en Almere-Buiten. Inmiddels zijn er negen hielpijncentra‘s in Nederland. Wij werken nauw samen met orthopedisch chirurgen en sportartsen van de Bergman Kliniek.

Behandeling van voetklachten

De aanpak via podologie bestaat uit het aan de voet toepassen van corrigerende of beschermende technieken zoals ortheses, schoen- en/of zoolcorrecties. U kunt oplossingen verwachten voor voetafwijkingen met betrekking tot de vorm van de voet, de stand van de voet, de beweeglijkheid van de voet en de belasting van de voet.

Daarnaast kunt u bij Pura Vida Fysiotherapie de peesklachten laten behandelen middels fysiotherapie, oefentherapie, Shockwave therapie en/of PE / EPTE.

Ontmoet de podologen/podotherapeuten van Podozorg Almere

Podozorg Almere beschikt over ervaren register podologen, podotherapeuten en echografisten. Uitsluitend bij de stichting LOOP ingeschreven leden mogen zich register podoloog noemen.

Website Podozorg Almere ↗

Bianca Moll

Registerpodoloog, MSU-echografist en hielpijn expert

Mijn naam is Bianca Moll-Hoogland.
Het voetenvak prikkelt mij enorm en ik wil u graag pijnvrij laten lopen. Ik ontwikkel mij graag verder in het vak en heb daarom de opleiding tot advanced practitioner MSU voet en enkel afgerond. Dit geeft mij de mogelijkheid om als het ware ín de voet te kijken door middel van echografie. Dit om nog beter de mogelijke oorzaak te vinden van de voetklacht.
Daarnaast volg ik jaarlijks meerdere scholingen en bijeenkomsten om helemaal up to date te blijven en de allerbeste zorg te bieden. Mijn voldoening haal ik uit het resultaat, het beste resultaat! Werkzaam elke maandag en de oneven weken op donderdag.

Ellie Sluijter

Registerpodoloog, MSU-echografist en hielpijn expert

Mijn naam is  Ellie Sluijter. Ik heb voeten altijd erg leuk en interessant gevonden. Daarom ben ik bijna 40 jaar geleden begonnen als pedicure. Ik heb een tijd een praktijk aan huis gehad. Hoe leuk ik dit werk ook vond, ik wilde graag meer weten en cliënten beter helpen met voetproblemen. Dat is de reden dat ik de registerpodologie opleiding ben gaan volgen en met succes heb afgerond. Stilstaan is achteruitgaan, dus bleef ik mij verder ontwikkelen door onder andere de opleiding echografie te volgen. Met als resultaat dat ik een van de eerste echografisten was die op voeten gespecialiseerd is. Met al deze theorie ben ik mij gaan specialiseren in hielpijn. Inmiddels ben ik hielpijn expert en is Podozorg Almere onderdeel van 'Het Hielpijncentrum'. Werkzaam elke dinsdag.

Roy Gieling

Podotherapeut

Mijn naam is Roy Gieling en ik ben geboren en getogen in Didam. In 1996 ben ik afgestudeerd als Podotherapeut aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Vanaf 1997 tot januari 2017 heb ik praktijken gevoerd in Ede, Harskamp, Wageningen, Didam en Ziekenhuis de Gelderse vallei (diabetische poli).   Na een tussenstop van 3 jaar ben ik nu werkzaam als freelance podotherapeut en werkzaam op diverse locaties waaronder Almere. Tevens ben ik werkzaam  als docent aan de Academie voor Podologie op de onderwerpen diabetische voet, kinderpodologie en examinator onderzoek en behandeling. Ik hoop met mijn ervaring en kennis een toegevoegde waarde te zijn voor de podologie-en podotherapie praktijk. Werkzaam in de even weken op donderdag.

Eric Wonink

Registerpodoloog, MSU-echografist  en hielpijn expert

Mijn naam is Eric Wonink. Ik draai al een aantal jaren mee als podoloog in het Hielpijncentrum. Daar speelt het gebruik van het echo apparaat een belangrijke rol in. Het blijft een uitdaging om te ontdekken wat er precies speelt bij o.a. hielpijn en hoe dit zo goed mogelijk op te lossen. Het beperkt zich vrijwel nooit tot alleen hielpijnzooltjes, maar gaat vaak ook over oefeningen en de inzet van aanvullende therapieën.
Dit jaar ga ik een praktijkonderzoek opstarten naar het effect van verschillende rekoefeningen.
Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten en zal ze t.z.t. graag met u delen.   Werkzaam elke vrijdag

Monique van Kampen

Praktijkassistente

Mijn naam is Monique van Kampen. Na een start in de ouderenzorg ben ik overgestapt naar de administratieve sector en draai  ik al heel wat jaartjes mee aan de administratieve kant van bedrijven in verschillende richtingen. Sinds 1 1/2 jaar ben ik werkzaam bij Podozorg Almere waar ik de gasten met een lach ontvang en de podologen en podotherapeut ondersteun waar nodig. Ik zorg ervoor dat de administratie en het telefoonverkeer zo soepel mogelijk verloopt. Mijn doel is dat elke cliënt zich bij ons op het gemak voelt. Door de inrichting van onze wachtruimte en praktijk en een vriendelijk ontvangst, met een luisterend oor waar nodig, probeer ik een ontspannen sfeer te creëren waar de cliënten zich direct thuis voelen Werkzaam maandag, dinsdag en donderdag

Ontmoet de podologen/podotherapeuten van Podozorg Amsterdam

Peter Swinkels

Registerpodoloog, MSU-echografist en hielpijn expert

Mijn naam is Peter Swinkels, ik ben gediplomeerd register podoloog. Een registerpodoloog heeft verder doorgeleerd dan een podoloog. Registerpodologen hebben een opleiding op hbo-niveau gevolgd aan de Academie voor Podologie en volgen regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de meeste actuele ontwikkelingen. Ik ben aangesloten bij Stichting LOOP en sta in het kwaliteitsregister van Kabiz. Ik behandel mensen met problemen aan het bewegingsapparaat die gerelateerd zijn aan een verkeerde stand van de voeten.

Maak een afspraak

U kunt in alle gevallen rechtstreeks een afspraak maken bij Podozorg, in sommige gevallen kan de zorgverzekeraar vragen om een machtiging van de huisarts.