Shockwave therapie

Over shockwave therapie

Pura Vida Fysiotherapie werkt al jaren met de moderne en zeer effectieve behandelmethode Shockwave therapie. Deze therapie is geschikt voor het behandelen van chronische peesaandoeningen. Deze vorm van fysiotherapie kan een oplossing zijn voor chronische pijnklachten als hielspoor, verkalking in de schouder, tennis- of golfelleboog. Wij zijn zeer ervaren en de experts op het gebied van Shockwave therapie. In onze moderne praktijk hanteren wij een zeer persoonlijke benadering, zodat u zich direct welkom voelt.

Ervaart u chronische pijn in de schouder, nek of rug en heeft u al verschillende injecties, medicaties en/of fysiotherapie gevolgd zonder resultaat? Probeer dan Shockwave therapie bij Pura Vida Fysiotherapie in Almere Buiten en/of Amsterdam Nieuw-West/Slotervaart

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie werkt met een apparaat waar geluidsgolven uit komen. Deze golven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door uw huid naar de plek waar uw klachten zich bevinden. Door deze geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het klachtengebied waardoor de pijn afneemt. Op deze manier stimuleert Shockwave therapie het lichaam om de klachten zelf te genezen.

Voor klachten zoals?

Chronische pijn wordt meestal veroorzaakt door ontstekingen en/of verkalking van een spier, pees of slijmbeurs. Vaak lukt het met Shockwave therapie om de oorzaak van de pijn rechtstreeks bij de oorsprong aan te pakken. Shockwave therapie wordt toegepast bij:

 • Schouderpijn met beperkingen in beweeglijkheid
 • Chronische elleboogpijn
 • Pijn aan de knieschijf
 • Chronische klachten aan de achillespees
 • Hielpijn op hielspoor
 • Chronische nek- of schouderpijn
 • Andere vormen van pees/slijmbeursontstekingen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Voorafgaand aan de Shockwave therapie behandeling in Almere onderzoekt de fysiotherapeut uw klachten, eventueel maakt hij of zij ook een echo. Vervolgens brengt de fysiotherapeut wat gel aan. Dit helpt om de geluidsgolven beter over te brengen. De fysiotherapeut richt de golven via een behandelkop op het te behandelen gebied.

Onze fysiotherapeut kan de frequentie en intensiteit van de geluidsgolven tijdens de Shockwave therapie behandeling veranderen. Dit is maatwerk, want de behandeling wordt zo afgesteld dat u er het beste behandelresultaat uit haalt.

Een Shockwave therapie behandeling ondergaan biedt vele voordelen:

 • Een behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
 • Gemiddeld zijn er 5-6 behandelingen nodig voor een merkbare verbetering
 • Kortdurende behandeling van 5 tot 10 minuten.
 • Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit na enkele behandelingen
 • Weinig bijwerkingen
 • Uitblijven van injectietherapie of zelfs operatie.

 

Er kunnen dus wel bijwerkingen voorkomen. Zo kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan. Daarnaast kan de behandeling pijn doen. Onze fysiotherapeut legt bij iedere stap uit wat er gaat gebeuren.

Behandeltraject

Bij Pura Vida Fysiotherapie heeft u de mogelijkheid om voor een behandeltraject te kiezen. De kosten voor een Shockwave therapie behandeltraject bedragen per indicatie € 425,00.

Een Shockwave therapie behandeltraject bestaat uit:

 • Een lichamelijk onderzoek bij het eerste bezoek. Op indicatie, gesteld door de behandelaar van Pura Vida Fysiotherapie/Sportarts/Orthopedisch Chirurg of de expert van het Hielpijncentrum, kan het lichamelijk onderzoek worden aangevuld met echografie
 • Er zijn gemiddeld 5-6 behandelingen nodig voor een merkbare verbetering
 • Indien nodig aanvullende behandelingen ter bestrijding van de restklachten.

Indien tijdens het echo diagnostisch onderzoek blijkt dat uw klachtenbeeld niet in aanmerking komt voor behandeling met ESWT, dan betaalt u alleen de onderzoekskosten van echo € 65,00 en voor het lichamelijk onderzoek de in de AV gerelateerde prijzen voor fysiotherapie via uw zorgverzekering.

Indien u de voorkeur geeft om per behandeling af te rekenen dan bedragen de kosten voor een losse behandeling € 75,00.

Achtergrond informatie

De techniek van Shockwave therapie is een doorontwikkeling van de technologie die gebruikt wordt bij niersteenvergruizers (lithotripsie). Bij deze behandeling worden geluidsgolven gericht op de nierstenen dia als gevolg daarvan verpulveren en zijn obstructieve werking verliest. ESWT (oftewel Extracorporeal Shock Wave Therapy) wordt met een lagere dosis toegediend en hoeft niet gefocust te zijn. De geluidsschok wordt opgewekt in de applicator, die de vorm heeft van een pistool. De akoestische energie ontstaat wanneer de kogel in deze applicator onder hoge druk tegen de niet beweeglijke voorzijde botst. De kinetische energie verandert in geluidsenergie en wordt tijdens fysiek contact met de patiënt overgedragen op het lichaam.

In de Storz Masterpuls 200 wordt een druk opgebouwd van 1 tot 6 atmosfeer. Deze druk, waarvan de hoogte instelbaar is, zorgt voor de snelle voorwaartse beweging van de kogel in de applicator. De frequentie van de heen en weer bewegende kogel is instelbaar van 1 tot 21 Hz. De hoeveelheid shocks is afhankelijk van de indicatie. De behandeling van een punt of regio duurt tussen de drie en vijf minuten. Interval tussen behandelingen bedraagt 5 tot 9 dagen.

ESWT geeft direct na de behandeling een langdurige aanhoudende pijnvermindering. Door het pijnstillend effect kunnen normale activiteiten zonder pijn worden uitgevoerd en wordt de abnormale zenuwactiviteit met pijnsensatie voorkomen.

ESWT zorgt voor een verbeterde doorbloeding en verhoogt de stofwisseling waardoor de fysiologische genezing wordt gestimuleerd. Desintegratie van lokale kalkdepots is echografisch aantoonbaar en wordt verklaard door de implosieve invloed van de Shockwave. Kalk en andere afvalstoffen worden geruimd vanwege verhoogde macrofagen activiteit.

Afspraak maken voor Shockwave therapie?

U kunt een afspraak maken door gebruik te maken van ons inschrijfformulier op de website of door te bellen met telefoon nummer 020 – 408 38 38 of 036 – 844 06 57

Afspraak maken voor shockwave therapie?

U kunt een afspraak maken door onderstaand inschrijfformulier of door te bellen met telefoon nummer
020 - 408 38 38 of 036 - 844 06 57

Inschrijfformulier

Gegevens worden verwerkt volgens onze privacyverklaring