Diensten

Aanbod Pura Vida Fysiotherapie

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Wij zijn dan ook specialisten van het bewegingsapparaat.

Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Ook kunt u bij ons terecht om (ergere) klachten te voorkomen.

Fysiotherapie is een behandeling aan het lichaam meestal op voorschrift van een huisarts of een specialist. Tegenwoordig mag u ook zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut, dit heet directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF).

Een behandeling bij ons duurt ongeveer een half uur per consult. Tijdens de eerste afspraak vormen wij een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Dit doen wij door het stellen van vragen en door het onderzoeken van de aangedane regio. Op basis hiervan stellen wij, in samenspraak met u, het meest passende behandelplan op. Dit is een geval van advies op maat met daarin de meeste recente behandelmethodes.

De behandeling kan verschillende vormen omvatten, spierbehandelingen, oefentherapie, adviseren en informeren, maar de therapie kan ook een meer begeleidend karakter hebben zoals bij diverse revalidatieprocessen.

Buiten bovenstaande kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van apparatuur. De meest bekende zijn de warmte behandeling met paraffine en stroomapparaten als TENS, interferentie e.v. Daarnaast werken wij bij Pura Vida Fysiotherapie met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelmethodes, zoals Shockwave therapie, Echografie, PE / EPTE behandeltraject, Physitrack en Corpus VR.

Er zijn verschillende behandelmethodes om te zorgen dat uw klacht zo snel mogelijk verbetert. Eén van die mogelijkheden is oefentherapie. 

Hiermee worden verschillende doelen bereikt zoals het versterken van de spierkracht, verbeteren van coördinatie, de algemene conditie en het beweeglijk maken van gewrichten. Daarnaast bieden wij ook houdingstherapie, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen aan.


Gedurende de dag lopen, zitten, bukken en tillen we. Dit gaat over het algemeen onbewust en zonder klachten. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen. Toch moeten we ons afvragen of bepaalde manieren van bewegen wel goed zijn voor het lichaam. Een verkeerde houding of manier van bewegen kan klachten geven in bijvoorbeeld de rug, nek of schouder.

Ook door bepaalde ziekten en/of aandoeningen zien wij dat er problemen kunnen ontstaan aan het lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan artrose of obesitas. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen.

Onze fysiotherapeuten kunnen u op een uitstekende en prettige manier begeleiden bij de revalidatie na een operatie. Allereerst kijken wij hierbij goed naar uw specifieke situatie. Niemand is namelijk hetzelfde, dus er is geen voorgekauwde methode om het snelst te herstellen van een operatie.

Wij luisteren ook goed naar uw wensen en verwachtingen; u staat bij ons centraal. Op basis van ons gesprek en onze bevindingen maken wij een op maat gemaakt oefenprogramma. Met dit programma gaan wij samen oefenen in onze prettige en rustige praktijk.

Daarnaast is het belangrijk dat u de oefeningen zelf enkele keren per dag uitvoert; zo bevordert u het herstel! Des te sneller kunt u weer fit het leven door.

Is het voor u niet mogelijk om in onze praktijk langs te komen? Dan komen wij graag naar u. Wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is en u in de buurt van de praktijk woont, kunnen wij op elke locatie werken aan het herstel. Het enige wat u nodig heeft is een verwijzing van de huisarts.

Pura Vida Fysiotherapie werkt al jaren met de moderne en zeer effectieve behandelmethode Shockwave therapie. Deze therapie is geschikt voor het behandelen van chronische peesaandoeningen.

Deze vorm van fysiotherapie kan een oplossing zijn voor chronische pijnklachten als hielspoor, verkalking in de schouder, tennis- of golfelleboog. Wij zijn zeer ervaren en de experts op het gebied van Shockwave therapie. In onze moderne praktijk hanteren wij een zeer persoonlijke benadering, zodat u zich direct welkom voelt.

Ervaart u chronische pijn in de schouder, nek of rug en heeft u al verschillende injecties, medicaties en/of fysiotherapie gevolgd zonder resultaat? Probeer dan Shockwave therapie bij Pura Vida Fysiotherapie in Almere Buiten en/of Amsterdam Nieuw-West/Slotervaart

Lees meer over shockwave therapie

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we bij Pura Vida Fysiotherapie in staat diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen.

Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tennis- of golfelleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook hielspoor/peesplaatontsteking of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar.

Lees meer over Echografie

Wanneer uw therapeut een chronische peesontsteking heeft gediagnosticeerd middels functieonderzoek en/of echografie kan PE / EPTE ingezet worden als behandelmethode. Onder geleide van echografie brengt uw therapeut op de plaats van de ontsteking of in het overbelaste gebied een dunne naald in. De naald is vergelijkbaar met een naald die gebruikt wordt bij acupunctuur.

Deze naald zal stroom geleiden precies in de kern van het probleemgebied voor ongeveer 90 seconden. De lage intensiteit elektrische stroom zet meerdere processen in gang die leiden tot weefselherstel. Zo wordt de bloedcirculatie verbeterd en wijzigt de PH-waarde van zuur naar neutraal. Beide reacties stimuleren aanmaak van nieuw peesweefsel.

Lees meer over LPE / EPTE (Percutane Electrolyse)

Medical Taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om uw spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical Taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding (het verminderen van uitstralende pijn) bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical Taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

De achtergrondgedachte van Medical Taping is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren kan dat dus een scala aan klachten en aandoeningen geven.

De CureTape die wij gebruiken heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid. Deze tape kan nat worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kun je daardoor probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten.

Voordelen Medical Taping:

  • Pijndemping
  • Behoud van bewegingsvrijheid
  • Verbeteren spierfunctie en verminderen spierspanning
  • Verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
  • Corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting
  • Ondersteunen van gewrichten
  • Behandelen van klachten door overbelasting (RSI, tennis- of golfelleboog)
  • Opheffen belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer.

Bij Pura Vida Fysiotherapie wordt acupunctuur toegepast door Hans Le Loux.

U kunt bij Pura Vida Fysiotherapie een afspraak maken voor acupunctuur bij Hans door gebruik te maken van ons inschrijfformulier op de website of door te bellen met telefoonnummer 020 – 408 38 38 of 036 – 844 06 57

Bij Pura Vida Fysiotherapie wordt oedeemtherapie toegepast door Hans Le Loux.

Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel. Lymfoedeem kan aangeboren zijn (primair) of verworven als gevolg van een aandoening, trauma of chirurgische ingreep (secundair). Bekende vormen van lymfoedeem zijn de lymfoedeem arm na een borstoperatie met okselklierverwijdering of lymfoedeem been na een gynaecologische of darmoperatie.

Lees verder over Oedeemtherapie

Bij Pura Vida Fysiotherapie wordt oncologie fysiotherapie toegepast door Hans Le Loux, hij biedt sinds 1996 de mogelijkheid tot fysiotherapie bij Oncologie en is naast Oedeemtherapeut ook aangesloten bij Onconet.            

Oncologische fysiotherapie richt zich op behandeling van mensen met kanker. Met name op het gebied van de gevolgen van de ziekte. Men kan dan denken aan lichamelijke problemen door de gevolgen van operaties, bestraling of chemotherapie. Maar er zijn ook algemene klachten, zoals pijn, vermoeidheid, problemen met het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden, een veranderd lichaamsbeeld of verminderde belastbaarheid. Deze algemene klachten hebben vaak een lichamelijke en geestelijke component, die elkaar beïnvloeden. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van bewegen op lichamelijke klachten van kankerpatiënten. Daaruit blijkt dat fysiotherapie en met name bewegen een positieve invloed hebben op kwaliteit van leven, pijn, vermoeidheid, herstel van belastbaarheid en terugkeer in het arbeidsproces.

Lees meer over Oncologie Fysiotherapie